Informații utile privind răspîndirea buruienii ambrozia și măsurile de combatere

Informații utile privind răspîndirea buruienii ambrozia și măsurile de combatere

Ambrosia afectează o parte semnificativă din populație, prin alergiile pe care le produc. Dintre acestea, cea mai nocivă și mai răspândită este specia cunoscută sub denumirea științifică Ambrosia artemisiifolia, planta fiind nocivă prin efectul și cantitatea de polen pe care o răspândește în atmosferă cu ajutorul vântului, în lunile de vară.

Fiind o specie invazivă cu răspândire în multe areale, iar cantitatea mare de polen eliberată determină o creștere masivă a numărului de persoane care au reacții astmatice sau care manifestă diferite forme alergice severe, cauzând boala numită ”febra de fân”.

Administrația Publică Locală achiziționează anual servicii de amenajare a teritoriului or.Codru în care se includ și servicii de curățare a teritoriului public de plante și buruiene. Astfel, în cazul în care se atestă pe teritoriile publice care aparțin administrativ Primăriei or.Codru, creșterea ambroziei, telefonați la nr. de telefon 079226737 pentru a solicita serviciul de curățare a teritoriului public. Sau puteți face o adresare oficială online/ la sediul administrației publice locale, care va fi redirecționată către specialiști. În cazul creșterii ambroziei pe terenurile private, proprietarii sunt obligați să curățe teritoriul cu propriile mijloace.