ANUNȚ! LINIA VERDE – asistență, telefoane de urgență

ANUNȚ! LINIA VERDE – asistență, telefoane de urgență

Adresarea Primarului către cetăţenii or.Codru

Stimaţi concetăţeni!

În contextul asigurării securităţii sănătăţii Dvs vă îndemn să evitaţi locurile publice, să respectaţi normele de igienă şi regimul de carantină instituit atît pentru persoane revenite recent în ţară cît şi pentru cele infectate, cu simptome uşoare de Covid-19.

Răspîndirea virusului Covid 19 a izolat la domiciliu numeroase persoane, în special: persoane în etate, persoane cu dizabilităţi și persoane social vulnerabile. Pentru a asigura cu cele necesare pentru trai, persoanele care se confruntă cu diverse situaţii dificile, cu caracter de urgenţă, în perioadă dată, am considerat necesar de a crea o Linie Verde, care va fi de mare ajutor pentru cei nevoiaşi.

Deasemenea,  vă anunț că Comisia  pentru situații excepționale a dispus ca toate gradele de dizabilitate care expiră în perioada stării de urgență vor fi prelungite din oficiu de către  Consiliul Național pentru Determinarea Dizabilității și Capacității de Muncă, iar listele vor fi prezentate Casei Naționale de Asigurări Sociale și structurilor teritoriale de asistență socială. Astfel, încît să nu fie stopate drepturile la pensie sau alocațiile sociale a persoanelor cu dizabilități, dar nici dreptul  la compensații de transport la care au dreptul aceste persoane sau alte prestații precum ajutorul social sau ajutor pentru perioada rece a anului.

Astfel, ţin să vă informez că dumneavoastră puteţi solicita asistență la telefoanele de urgență: 

                                                    067700332 – asistenţa socială

                                                    068979373

            Aveţi grijă de sănătatea dumneavoastră şi a celor din jur!