Adresarea Primarului către locuitorii or.Codru

Adresarea Primarului către locuitorii or.Codru

Stimaţi concetăţeni!

În conformitate cu legea nr.212 din 2004, Parlamentul Republicii Moldova în vederea combaterii răspândirii virusului COVID-19 pe întreg teritoriul ţării, a declarat în data de 17.03.2020 stare de urgenţă în Republica Moldova pe un termen de 60 de zile. În funcție de evoluția evenimentelor, perioada stării de urgență poate fi redusă. 

În această perioadă vă îndemn să manifestaţi maximă responsabilitate şi să vă conformaţi regulilor de prevenire şi combatere a acestui virus. Fiecare dintre noi, indiferent de statutul social, avem obligația să acționam calm și responsabil, panica creată nu va aduce nici un folos.

Deasemenea, fac un apel la solidaritate, la înțelegerea firească a timpurilor pe care le traversăm, la respect față de factorii de decizie, care s-au constituit în centre de comandă, celule de criză pe mai multe paliere, astfel încât pericolul răspândirii epidemiei de coronavirus să fie cât mai mult limitat.

Vă reamintesc că în situaţia creată, conducerea ţării a propus măsuri de penalizare inclusiv răspundere penală pentru promovarea fake-news-urilor și pentru provocarea panicii în societate. Totodată, au fost modificate amenzile pentru răspîndirea unei boli epidemice, astfel dacă cineva a provocat răspândirea unei boli epidemice va primi o amendă în mărime de până la 1.000 unităţi convenţionale, adică până la 50.000 de lei, sau pedeapsă de până la 3 ani de închisoare. Cât privește nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire sau combatere a bolilor epidemice, ceea ce va dus la pericol pentru sănătatea publică, se va sancționa cu până la 500 unități convenționale (25.000 de lei) pentru persoanele fizice și până la 1.500 de unități convenționale pentru persoanele juridice (75.000 de lei).

În acest context, vă aduc la cunoştinţă că administraţia publică locală, a distribuit în căsuţele poştale pliante cu informaţia necesară de prevenire şi combatere a virusului COVID-19. 

Fiţi vigilenţi şi respectaţi măsurile de precauţie. 

Prin intermediul site-ul Primăriei or. Codru vă vom informa despre ulterioarele modificări în privinţa activităţii administraţiei publice locale.

Cu multă stimă şi respect, Primarul or. Codru Vladimir Munteanu